Urnen As Sierraad

Urnen als persoonlijk laatste aandenken en herinnering

Advies voor het aanschaffen van urnen

Voor wie is de urn bedoeld?
Waar plaatst u de urn?
Wat doet u met de as van uw overleden dierbare?
Welke materiaalsoorten voor urnen zijn er?
Wat kost een urn?

Voor wie is de urn bedoeld?
U kunt ervoor kiezen om een urn aan te schaffen die past bij degene zoals hij of zij bij leven was. U kunt kijken naar zijn of haar passies, naar de vorm, kleur en materiaalsoort. Ook kunt u kijken naar uw woonomgeving of interieur. Tevens bieden wij urnen aan die een bepaalde symboliek of een speciaal gevoel uitbeelden. Doordat wij samenwerken met kunstenaars in binnen en buitenland kan vrijwel alles uitgebeeld worden.

Waar plaatst u de urn?
Een urn kan op vele plekken geplaatst worden. Het is dan ook belangrijk om na te denken over de toekomstige plaats van de urn. Dit kan bij een of meerdere nabestaanden thuis zijn of bijvoorbeeld op een sokkel in de tuin. Ook kan de urn bijgezet worden in /of op het familiegraf, in een columbarium (urnenmuur) of een urnentuin.

Informeer van te voren of de urn geschikt is om te plaatsen op een door u gekozen plaats. Let hierbij goed op de afmetingen van de urn en of de urn voor zowel binnen als buiten geschikt is. Niet alle materialen kunnen tegen de weersomstandigheden, wat betekent dat een urn bijvoorbeeld kan knappen tijdens de vorstperiode.

Wat doet u met de as?
U kunt ervoor kiezen om de totale hoeveelheid as in de urn te plaatsen. Ook is het mogelijk om een deel van de as in de urn te doen, een deel uit te strooien of te verdelen over meerdere mini urnen en/of assieraden. Afhankelijk van het model van de urn kan de as in de asbus blijven of dient een aszak gebruikt te worden (wanneer de urn te klein is voor de asbus). Let goed op de inhoud van de urn en de inhoud van de as.

Veel mensen kiezen ervoor een deel van de as te verstrooien en een deel van de as te bewaren om op een later moment een geschikte urn, mini urn en/of assieraad te kiezen. Ook wordt er veelal een deel apart gehouden voor het geval dat de urn kapot gaat of het assieraad kwijt raakt.

Welke materiaalsoorten zijn er?
Urnen zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. De meest gebruikte materiaal-soorten zijn:

Keramiek, RVS (roest vrij staal), glas, brons, messing, koper, marmer, graniet en hout. Op de meeste urnen in onze webwinkel kan een graveerplaat geplakt worden. Ook kunnen de urnen afhankelijk van het materiaal ge(laser)graveerd of beschilderd worden. Er kan zelfs een onderplaatje worden besteld. Hierop kan een graveerplaatje geplakt worden.

Wat kost een urn?
Wij bieden mini urnen aan vanaf € 65,- De prijzen van onze urnen zijn vanaf ongeveer € 100,- De vermelde prijzen in onze winkel zijn inclusief BTW en verzendkosten.

 

Klik hier voor onze urnen

Bijzondere URNEN

 

Urnenassieraad.nl biedt informatie over urnen en assieraden.

De urnenwinkel is eenvoudig in gebruik. De prijzen zijn scherp dankzij een onafhankelijke inkoop en materiaalkennis.

In het assortiment urnen vindt u sierurnen gemaakt uit verschillende materialen zoals natuursteen (marmer en graniet), keramiek, glas, roest vrij staal (RVS), messing, brons, glas, kunstof, hout en niet te vergeten biologisch afbreekbare materialen. Naast een urn kunt u ook kiezen voor een mini urn waarin een deel van de as bewaard kan worden om bijvoorbeeld bij verschillende nabestaanden op een huisaltaar een mooie plekje te krijgen. Tevens bieden wij duo urnen aan.

Naast het bewaren van as in een urn of het verstrooien van as kunt ook een deel van de as in een assieraad bewaren.